Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Amenajari / tendinte > Casele pasive - cu 80% mai economice
Casele pasive - cu 80% mai economice
Scris de verde pe 06-09-2007

casa pasivaObisnuinta in Occident, tendinta in Romania. Casele pasive, constructii pe sistemul "termos", inseamna cheltuieli de intretinere de maxim 100 de euro pe an.

Ce sunt casele pasive?

Casele pasive sunt constructii perfect etanse, bazate pe o termoizolare foarte eficienta, care conserva temperatura in interior intre 18 si 22 de grade in tot cursul anului, fara a avea nevoie de sisteme auxiliare de incalzire sau racire. Materialele folosite sunt cele obisnuite, insa prin calcule complexe si termoizolare buna, transferul de energie cu mediul exterior este eliminat.

Casele obisnuite pot avea pierderi de energie din cauza imbinarilor defectuoase si zonelor de strapungere a tevilor. Printr-o investitie mai mare la constructia casei, aceasta poate fi construita perfect ermetic, pentru a preveni aceste brese.

Un alt avantaj sunt carierele impotriva vaporilor, care ajuta la prevenirea condensului. Incalzirea se realizeaza prin aer recuperat din sistemul de ventilare, si nu cu gaz sau carbuni ca in casele obisnuite. Astfel, se economiseste circa 80% din energia consumata de casele traditionale.

Casele pasive includ elemente atipice precum panouri solare si ferestre cu trei randuri de geam.

Cat costa?

Casele pasive sunt cu 60-70 de euro mai costisitoare decat casele obisnuite, constructia costand intre 400 si 600 euro/mpc. Diferentele de pret tin in primul rand de arhitect si modul in care e proiectata casa.

Potrivit arhitectului Cristian Cocioba, directorul executiv al Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism, principala caracteristica a caselor pasive este individualismul: "Nicio casa pasiva nu seamana cu o alta, pentru ca se proiecteaza pentru fiecare caz in parte, in functie de multe variabile, plecand de la suprafata dorita de beneficiar si temperatura pe care acesta o prefera la interior si terminand cu pozitionarea casei si zona geografica".


3 comentarii. Posteaza un comentariu

Ma intereseaza drrea
Scris de Agueztvierra pe 27-10-2015 19:34

Ma intereseaza drreaamea unui proiect pentru constructia unor case de acest tip.Posed teren in suprafata de 13500 mp. in intravilanul orasului Rm. Valcea cu PUZ aprobat pentru constructia unor case de pina la P+2 pe o strada de 500 m.As dori mai multe informatii si legatura cu cineva autorizat .Va multumesc pentru atentia acordata! http://qlqvjvcdiw.com [url=http://qilqivrsnyh.com]qilqivrsnyh[/url] [link=http://egglqbx.com]egglqbx[/link]
Ma intereseaza
Scris de Larri pe 27-10-2015 13:32

Ma intereseaza drarmaeea unui proiect pentru constructia unor case de acest tip.Posed teren in suprafata de 13500 mp. in intravilanul orasului Rm. Valcea cu PUZ aprobat pentru constructia unor case de pina la P+2 pe o strada de 500 m.As dori mai multe informatii si legatura cu cineva autorizat .Va multumesc pentru atentia acordata!
Se intampla detsul d
Scris de Manu pe 26-10-2015 00:09

Se intampla detsul de des sa aud pe cineva spunand ca a vazut un film extrem de prost. Definitia unui film prost difera de la om la om: la unii e vorba de scenariu, la altii de calitatea actorilor, unii pun efectele pe primul loc, pentru o parte nota de pe IMDB este sfanta. Dar cred ca fiecare din noi are propiul mod de a evalua un film. Eu de exemplu tin foarte mult la trairile pe care le genereaza un film si am mai vorbit despre asta in trecut.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Amenajari / tendinte > Casele pasive - cu 80% mai economiceStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum