Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Amenajari / tendinte > Centrul de atentie al unei camere - unitate si sens in design
Centrul de atentie al unei camere - unitate si sens in design
Scris de verde pe 12-02-2008

focal pointCa orice compozitie, si designul unei camere are nevoie de un centru de atentie, care sa dea sens, echilibru si personalitate ansamblului. Crearea unui centru care sa atraga dramatic atentia da o senzatie de ordine, facand in acelasi timp incaperea mult mai interesanta.

Unele centre de interes apar in mod natural, de exemplu cand fac parte din arhitectura unei camere: alcovuri, ferestre mari cu privesliste interesanta etc. Acestea atrag privirile din start, creand o structura a camerei si facand alegerea mobilei mai libera si mai usoara.

In cazul in care locuinta nu are asemenea centre de interes "din oficiu", le puteti crea dumneavoastra. Semineele, de exemplu, sunt excelente centre de interes, fiind atat aspectuoase si captivante cat si generatoare de caldura si senzatii ca apartenenta si confort. Puteti transforma cu usurinta un semineu in "vedeta" camerei, atarnand un tablou sau o oglinda deasupra, imbracand ancadramentul sau pur si simplu decorand zona respectiva cu nuante mai puternice, pentru a o accentua.

Un alt mod de a crea interes vizual este folosirea materialelor cu texturi sau imprimeuri interesante. De exemplu, atentia asupra unei ferestre poate fi atrasa prin folosirea unor draperii din materiale bogate, puternic texturate, sau in culori aprinse.

Daca exista prea multe centre de interes vizual, atunci ochiul va fi distras de la unul la altul si se va crea o senzatie de dezechilibru. Intr-o camera este indicat sa existe un singur centru de interes: daca aveti doua in aceeasi camera, unul va trebui sa devina prioritar, in timp ce celalalt va juca un rol de sustinere sau se va "pierde" in decor.

focal point1Elementele de interes secundar din camera nu trebuie evidentiate prin culori aprinse sau texturi vibrante, altfel vor eclipsa centrul principal de interes vizual pe care l-ati creat.

Daca, de exemplu, aveti in aceeasi incapere doua elemente de interes, cum ar fi un semineu si o fereastra care ofera un peisaj frumos, oferiti prioritate peisajului si reduceti impactul vizual al semineului.

Crearea unul centru de interes "din nimic" nu este foarte complicata. In general, orice culoare sau textura care "sare in ochi" va crea in mod automat sensul si structura designului unei camere.

Primul pas este sa priviti in jur si sa distingeti elementul care va atrage cel mai mult atentia: probabil cea mai voluminoasa piesa de mobilier, cum ar fi patul (in dormitor) sau canapeaua (in sufragerie). Cel mai mare element dintr-o camera poate fi usor transformat intr-un centru de interes vizual. Acest lucru se poate realiza prin folosirea unei culori aprinse sau prin pozitionarea, in jurul centrului ales, a altor piese mai mici de mobilier.

O canapea in culori neutre poate fi usor transformata in centru de interes vizual prin "aruncarea" unor pernute intens colorate. De asemenea, se pot folosi culori contrastante, pentru a distinge centrul ales de restul decorului - intr-o camera in nuante de portocaliu, de exemplu, puteti atrage dramatic atentia asupra unui element, folosind culori ca albastru, verde, violet: lenjerie de pat, cuverturi, perdele, pernute etc. Automat, elementul astfel evidentiat va atrage ochiul privitorului inca de la intrarea in incapere.

Un alt mod de a crea centre de interes este alegerea unor obiecte de arta ca tablouri sau statuete. Acestea pot fi evidentiate fie individual, fie prin gruparea mai multor piese mai mici la un loc.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Amenajari / tendinte > Centrul de atentie al unei camere - unitate si sens in designStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum