Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Casele cu bulina rosie vor fi asigurate obligatoriu
Casele cu bulina rosie vor fi asigurate obligatoriu
Scris de verde pe 03-09-2007

bulina rosieGuvernul a aprobat saptamana trecuta un proiect de lege prin care, de la 1 ianuarie 2008, vor fi asigurate obligatoriu opt milioane de locuinte pasibile de a fi distruse de eventuale calamitati (in aceasta categorie nu intra incendiile ca cele din Grecia si furtunile care smulg acoperisurile caselor). Proiectul de lege urmareste strangerea a aproximativ 120 de milioane de euro pe an din banii populatiei pentru eventualele despagubiri.

Proiectul de lege nemultumeste pe de o parte proprietarii, care spun ca valoarea locuintelor este mai mare decat au estimat specialistii executivului, si pe de alta parte asiguratorii, care spun ca sunt fortati sa se ocupe de proprietati pe care altfel nu le-ar asigura nimeni.

In cazul in care s-ar petrece un dezastru natural, proprietarii pagubiti ar primi de la Stat o suma de 20.000 de euro pentru locuintele de tip A (cu structura de rezistenta din beton armat/metal/lemn sau cu pereti exteriori din piatra/caramida arsa) sau 10.000 de euro pentru constructiile de tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa). Proiectul prevede ca nu este asigurata decat locuinta, fara bunuri conexe ca magazii sau grajduri. Despagubirile vor fi platite din cei 120 de milioane de euro acumulati prin impozitarea a 15 euro anual de la fiecare asigurat, si gestionati de o societate in care jumatate din actiuni vor fi detinute de Guvern iar cealalta de catre companiile de asigurari care se vor implica in program.

Un reprezentant al uneia din marile companii de asigurari de pe piata, Mihai Panoschi, atrage atentia asupra neajunsurilor: "Majoritatea locuintelor neasigurate în acest moment se afla în mediul rural si cred ca scopul ordonantei este acela de a strânge bani pentru un prim-ajutor în cazul unor inundatii. Altfel, în caz de cutremur, de exemplu, piata de asigurari s-ar prabusi, pentru ca portofoliul asiguratoriu nu este mai mare de cinci la suta din valoarea locuintelor asigurate. Personal, nu cred ca toate companiile ar putea plati daunele. Ceea ce face acum Guvernul este ca un fel de taxa: vrea sa strânga niste bani pentru zonele pe care nu le asigura nimeni, gen apartamentele din blocurile cu bulina sau locuintele din zonele inundabile. Normal ca noua nu ne convine, dar cine tine cont de asta... Sa presupunem ca firmele de asigurari, care sunt de fapt un mijlocitor, un intermediar pâna la urma, vor lua doi euro sau un euro comision din cei 20 sau 10 platiti anual. Nu se justifica nici cheltuielile de personal, nici cele de logistica macar..."

Un alt asigurator, reprezentat de Alexandra Campulungeanu, emite o alta opinie: "Asa cum este formulata, legea asigurarilor obligatorii nu prevede despagubirea decât în trei cazuri foarte clare: cutremur, inundatii sau alunecari de teren. Astfel, daca îti cade vreun MiG pe casa sau îti intra vreun TIR în sufragerie, singura despagubire o obtii daca îl duci la fier vechi. La fel si daca ai vreun vecin mai chefliu si caruia îi place sa se joace cu chibriturile. Nici daca ar avea loc incendii masive, cum se întâmpla acum în Grecia, persoanele fizice sau juridice asigurate la suma indicata de Guvern nu ar primi nici macar un leu despagubire. Sunt considerate daune produse de terti. Mai bine mai platiti 150-200 de euro în plus si aveti asigurare completa".

Firmele de asigurari recomanda clientilor sa apeleze la asigurari complexe, pentru a fi despagubiti pentru orice fel de daune, provocate nu numai de dezastre naturale ci si de persoane terte.

Sanctiunile prevazute pentru proprietarii care refuza contractul de asigurare sunt o amenda intre 100 si 500 de lei si interdictia de a vinde locuinta. Polita de asigurare se transmite de la un proprietar la altul, odata cu vanzarea locuintei. Pentru asiguratorii care refuza contractele, amenda este cuprinsa intre 500 si 1000 de lei.


5 comentarii. Posteaza un comentariu

Thinking like that i
Scris de Betty pe 02-07-2016 20:02

Thinking like that is really impirsseve http://ricosukbo.com [url=http://zonjqyavblf.com]zonjqyavblf[/url] [link=http://ibnustdc.com]ibnustdc[/link]
I
Scris de Mitchell pe 30-06-2016 21:57

I rellay needed to find this info, thank God!
And I thought I was
Scris de Klondike pe 30-06-2016 17:05

And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me sthaigrt. http://wskkicxuk.com [url=http://qdkfgxrn.com]qdkfgxrn[/url] [link=http://hmpxgyjrh.com]hmpxgyjrh[/link]
With the bases loade
Scris de Caroline pe 30-06-2016 09:42

With the bases loaded you struck us out with that anrswe!
Articles like these
Scris de Denisha pe 29-06-2016 01:10

Articles like these put the consumer in the driver seat-very improtant.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Casele cu bulina rosie vor fi asigurate obligatoriuStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum