Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Consolidarea cladirilor cu risc seismic - obligatii si reguli
Consolidarea cladirilor cu risc seismic - obligatii si reguli
Scris de verde pe 12-12-2006

cutremurGuvernul a adoptat un nou proiect de lege care vizeaza instituirea unor masuri noi pentru proprietarii de cladiri cu risc seismic care nu permit autoritatilor sa le reabiliteze cladirile, proiect de lege care vine în completarea legislatiei existente (completarea OG 20/1994). Acestia au obligatia de a permite intrarea autoritatilor in imobilele pe care le detin, pentru activitatile de expertizare, proiectare sau de executie a lucrarilor de consolidare a cladirilor.

Proiectul de lege vizeaza intarirea competentelor autoritatilor administratiei publice locale in ceea ce priveste aplicarea prevederilor ordonantei. Noile prevederi vor permite urgentarea procesului de consolidare a cladirilor, avand in vedere blocajele constatate pana acum in derularea programului.

Din cauza greutatilor intampinate din partea proprietarilor de locuinte, de la demararea programului au fost consolidate doar 10 cladiri, din care 8 in Bucuresti, iar 55 de cladiri sunt in faza de proiectare.

In acest scop, persoanele respective vor fi instiintate cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceperea lucrarilor.

Daca proprietarii de constructii refuza, reprezentantii autoritatilor publice locale vor putea intra în aceste spatii urgent, prin ordonanta prezidentiala – act prin care se poate dispune restrangerea folosirii suprafetei detinute în cazul în care se refuza în continuare, pentru a da posibilitate începerii sau continuarii lucrarilor.

In cazuri extreme se va putea dispune ca evacuarea detinatorilor de constructii sa fie o masura temporara, pe perioada efectuarii lucrarilor. Pentru aceasta situatie primaria trebuie sa asigure locuinte de necesitate celor evacuati, respectiv cele doua noi blocuri de pe malul Dambovitei, cu 120 apartamente, care se preconizeaza a se termina pana in februariesi preda pana in februarie-martie primariei generale, cu bani de la bugetul de stat.

Reglementarea prevede ca proprietarii pot fi amendati cu pana la trei amenzi, în cazul în care nu-si expertizeaza cladirea, în cazul în care nu-si proiecteaza într-un timp acceptabil lucrarea sau pentru situatia în care nu pornesc consolidarea cladirii. Amenzile se situeaza între 1.000- 3.000 lei pentru fiecare familie.

In cazul proprietarilor al caror venit este sub cel mediu pe economie, cheltuielile se suporta integral de la bugetul de stat; pentru cei cu un venit mediu exista posibilitatea ca acestia sa plateasca înapoi aceste sume, într-un interval de 25 ani, pe care trebui sa le achite fara dobanda.

Romania e singura tara cu risc seismic ridicat care acorda facilitati atat de mari proprietarilor.


4 comentarii. Posteaza un comentariu

Draga Ramona Georges
Scris de Pamela pe 29-10-2015 10:15

Draga Ramona Georgescu,nu trebuia sa-ti ceri mii de scuze ,ca nu aveai de ce! Am facut tot ce mi-ai cerut ca sa ma iinrcsu pe ,dar nu ma primeste si pace!Nu am mai insistat sa vad unde e greseala probabil a mea,fiindca efectiv nu am timp de asa ceva !Apoi,eu credeam ca tu esti moderatoarea ,cand colo,din ce am citit,am aflat ca esti o goblenista ca si noi si mai spuneai ca si tu ai avut probleme cu postarea!Ceva insa nu mi-a placut:imi era numele amintit in cel putin 3 locuri,nu cumva sa fug din forum si alte cateva treburi copilaresti!Pe Florica eu am adus-o acolo si nu invers si tot eu te-am sters de la mess,fiindca nu are nici un rost sa raman acolo!e-Goblen are forum si eu am comentat chiar din prima zi,fiindca asa m-ai si gasit!De ce ti-a mai trebuit acel Mega,nu stiu,dar deocamdata e ceva de domeniul elevilr de sc.elementara!Eu va doresc sa ajungeti mari!La membrii e-Goblen ,nici macar nu figurez,iar la galerii,sunt f.in spate,la next,next page.Singura promovare reala pe care mi-o face e-Goblen,este cea prin RoGoblen,care se deschide exact pe galeria mea!Dar, RoGoblen nu are nici un fel de vizualizare! De mai bine de 1 luna de cand sunt acolo, nu a mai aparut nimeni in plus! Nici la tine nu prea intra multa lume,in schimb,fara falsa modestie,deschide din curiozitate Olimpia-Goblen si uita-te cate like-uri am primit in 30 de zile si cine le da!Site-ul meu e atasat la pers.din toata lumea,doar prin f.book si am 73 pana acum!Singurul folos,este ca sunt fericita,pt. ca atatia oameni se bucura la vederea lucrarilor mele!Am avut si 2 cereri,dar negoc.au ramas la ma mai gandesc .Dar in doar o luna nici nu am pretentie la mai mult!In concluzie,daca doresti,poti linistita sa ma dai afara de la e-Goblen,fiindca repet,nu ma vede nimeni acolo!Mai am o curiozitate:de ce ai vrut adresa mea de yahoo,daca nu ai vb.pe mess cu mine niciodata?Daca ma sunai,rezolvam imediat greseala,ca sigur a fost una,dar asa in scris,doar ne-am incurcat!Singurul lucru care m-a deranjat a fost acel offf !Te inteleg perfect,dar acum zau ca nu mai are nici o importanta,oricum nu ramaneam acolo,fiindca goblenurile la ac.data,pt.mine nu mai sunt o prioritate!Comentez mult pt.cateva agentii de stiri si am la pag.oameni atat de importanti din cultura si politica ,incat nici nu mai lucrez la goblen din lipsa de timp!Iti doresc mult succes si multa sanatate!!
tot INS-ul spune, in
Scris de Heiko pe 27-10-2015 19:36

tot INS-ul spune, intr-un comuncat de aastzi, ca salariul mediu brut a crescut cu mai mult de trei procente, iar principala crestere salariala a fost inregistrata la activitatile de editare, unde veniturile au crescut cu 18 procente. pai, e criza in media sau nu? http://ixnmdocy.com [url=http://zcnafub.com]zcnafub[/url] [link=http://szhkgjno.com]szhkgjno[/link]
Mai Dobro, sunt un a
Scris de Bok pe 27-10-2015 13:34

Mai Dobro, sunt un ardelean mai mocolm, care urmarsete emisiunile tale, si rade mai tarziu cu 2 ore de glumitzele din emisiune. si nu ca nu sunt bune, dar sunt eu mai lent. Ma intreb daca esti asa gurmand..cum naiba nu te ingrasi mai Dobro. Cand vii pe la Cluj sa ne faci ceva bun de mancare???Te-am pupat sa ai un weekend fain
Daca e cineva inarte
Scris de Mohamed pe 26-10-2015 00:58

Daca e cineva inarteset, am solicitat coordonatele GPS exacte pentru punctul de intalnire si de lansare la apa a ambarcatiunilor. Iata-le: 45,827401 18,850694.Interesant ca aceste coordonate, pe Google Maps m-au dus undeva in centrul orasului, in timp ce in Google Earth m-au dus exact pe plaja.Este posibil ca eu sa particip, dar din pacate voi sti cu siguranta abia in ultimul moment, respectiv cu maximum doua zile inainte.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Consolidarea cladirilor cu risc seismic - obligatii si reguliStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum