Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Contractele de inchiriere se vor incheia pe minim un an
Contractele de inchiriere se vor incheia pe minim un an
Scris de verde pe 04-03-2008

orasSaptamana viitoare, pachetul de lege privind fondul locativ va fi supus dezbaterii publice. Ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca pachetul va contine patru legi: a locuintei, a chiriei, a asociatiilor de proprietari si coproprietatii, precum si cea a parteneriatelor public-privat pentru constructia de locuinte. Primele trei legi vor fi publicate pe site-ul ministerului, si in termen de maximum o luna vor fi analizate in Guvern. Potrivit estimarilor reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, pachetul de legi va intra în vigoare în septembrie.

Legea chiriei prevede inchirierea contractelor de inchiriere a locuintelor pe minim un an. Contractele vor putea fi reziliate de chirias cu preaviz de 6 luni si de proprietar cu preaviz de 3 luni, iar pretul chiriei se va stabili prin negociere, fara insa a putea depasi nivelul chiriei de referinta (chiriile reprezentative ale unui ansamblu de chirii constatate pentru locuinte de acelasi fel, situate în aceeasi localitate). Borbely a explicat ca "Chiriile de referinta vor fi culese si difuzate de observatoarele teritoriale, asa cum exista si in alte tari. Aceste observatoare vor fi in subordinea autoritatilor locale".

Legea locuintei prevede obligativitatea autoritatilor centrale si locale sa realizeze strategia privind constructia de locuinte pentru o perioada de patru ani. De asemenea, aceasta lege prevede ca persoanele cu un venit mediu net lunar de persoana sub castigul salarial mediu net pe economie vor putea primi o locuinta sociala. Ministerul Dezvoltarii va propune si amendarea cu pana la 1.500 de lei a proprietarilor care nu-si întretin imobilele, iar acestea, prin gradul lor de degradare si insalubritate, reprezinta pericol public.

Legea asociatiilor de proprietari si coproprietatii stabileste statutul coproprietatii asupra imobilelor cu destinatia de locuinte, precum si asupra organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari, si regulile de folosire a coproprietatii.

Aceasta lege va permite infiintarea firmelor de administrare a coproprietatilor: "Firmele vor fi specializate in administrarea tuturor problemelor care apar la nivelul unei asociatii de proprietari. Acestea vor primi licente de la ministerul nostru, de la Ministerul de Interne si de la Ministerul Muncii", a precizat ministrul dezvoltarii.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca numai cu acordul a doua treimi dintre membrii asociatiei vor putea incepe lucrarile de reabilitare a imobilului. Pentru mansardarea imobilelor vor fi necesare voturile a doua treimi dintre membrii asociatiei si acordul tuturor proprietarilor locuintelor situate la ultimul etaj al cladirii. Lucrarile de reabilitare pentru imobilele cu mai multe scari sau tronsoane se vor face unitar, si nu pe segmente de cladire.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Contractele de inchiriere se vor incheia pe minim un anStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum