Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Poluarea va scadea pretul terenurilor
Poluarea va scadea pretul terenurilor
Scris de verde pe 13-09-2007

terenuriIn viitor, terenurile vor fi trecute intr-o baza de date care va preciza de asemenea variabile ca poluarea, apele curate si zgomotul din zona, care vor scadea si respectiv creste pretul.

Conform directivei UE privind solul, toate terenurile scoase la vanzare vor avea "analizele la zi": nivel de poluare, ape curate din zona, zgomot, istoricul sitului si rezultatele analizei chimice a solului. Proiectul va fi implementat pana la sfarsitul anului 2008.

Terenurile din Copenhaga exemplifica aceasta schimbare a preturilor datorata nivelului de poluzare: "Autoritatile locale din capitala Danemarcei au adoptat deja o strategie privind protectia mediului si a solului urban. Aici, terenurile si casele amplasate linga ape curate si pe terenuri nepoluate sint mai scumpe", arata Strategia Tematica pentru Mediul Urban, elaborata de Uniunea Europeana.

Directiva UE prevede de asemenea ca Romania are obligatia de a intocmi pana in 2008 hartile de zgomot pentru fiecare oras.

Studiile arata ca peste 100.000 de hectare din Romania sunt poluate cu produse petroliere, metale grele, nitrati, steril si deseuri menajere. Cea mai mare parte din aceste situri (85.000 ha) sunt contaminate din cauza industriei siderurgice si metalurgice. Zonele poluate cu petrol ocupa circa 3.500 de hectare.

Aceste masuri nu sunt decat "o birocratie in plus" care va intarzia tranzactiile imobiliare daca certificatul se va obtine cu greutate si in plus nu vor avea o influenta reala asupra pietei, este de parere directorul de comunicare de la Euroest, Catalin Clenciu: "Daca este o chestiune precum cadastrul la vremea lui, proprietarii interesati sa isi vinda terenurile se vor asigura de acest aspect. Acest certificat este doar o birocratie in plus care trebuie facuta. Cazurile in care nu se poate construi pe un teren sint foarte rare. In general, inainte, cind se intimpla acest lucru, marii investitori se informau si isi luau toate avizele".

O parere contrara apartine lui Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare: "Daca terenul este contaminat, proprietarul are datoria sa il decontamineze, fapt care reprezinta o cheltuiala in plus, ceea ce duce la cresterea pretului terenului. Decontaminarea poate costa mii de euro, daca nu mai mult, pretul depinzind de suprafata si de substantele cu care a fost contaminat respectivul teren".


5 comentarii. Posteaza un comentariu

Superb inrofmation h
Scris de Gertie pe 02-07-2016 20:03

Superb inrofmation here, ol'e chap; keep burning the midnight oil. http://wrwrwinhb.com [url=http://xjhvccwb.com]xjhvccwb[/url] [link=http://pvopyzkeril.com]pvopyzkeril[/link]
This is what we need
Scris de Jennylee pe 30-06-2016 21:57

This is what we need - an insight to make evnreoye think
Well I guess I don't
Scris de Lesa pe 30-06-2016 17:05

Well I guess I don't have to spend the weekend fiugring this one out! http://ccrnlqbh.com [url=http://ljfhzivxhlj.com]ljfhzivxhlj[/url] [link=http://dtlpqldilv.com]dtlpqldilv[/link]
Is that really all t
Scris de Johnelle pe 30-06-2016 09:42

Is that really all there is to it because that'd be flanrebgastibg.
I was drawn by the h
Scris de Janai pe 29-06-2016 01:45

I was drawn by the hotnesy of what you write

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Poluarea va scadea pretul terenurilorStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum