Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Proiect de lege: nu se va mai construi la voia intamplarii in Bucuresti
Proiect de lege: nu se va mai construi la voia intamplarii in Bucuresti
Scris de verde pe 11-04-2008

buc istoricPotrivit unei directive aflata inca in stadiu de proiect a Primariei Capitalei, 12 zone din Bucuresti ar putea deveni protejate in privinta constructiilor, la recomandarile arhitectilor, care spun ca Bucurestiul s-a dezvoltat in mod haotic.

Zonele bucurestene vizate de proiectul de hotarare sunt Calea Grivitei, Lascar Catargiu, Icoanei, zona Mornand, Bulevardul Magheru, Labirint, Parcele, Vatra Luminoasa, Filipescu, Bonaparte, Mora, zona Victoriei, Domenii si Caderea Bastiliei. Ele vor fi evaluate de o comisie pentru a li se stabili valoarea istorica si arhitectonica. Fiecarei cladiri i se va acorda un statut: cladirile cu grad mare de protectie vor intra in categoria monumentelor istorice, cele cu grad mediu vor putea suporta unele interventii, iar cele fara grad de protectie vor putea fi demolate.

Daca hotararea va fi adoptata, nu se vor mai putea construi cladiri decat in acord cu liniile arhitectonice ale zonei, dupa planuri coerente de urbanism.

Zona centrala este cea mai puternic vizata de aceasta hotarare, intrucat cuprinde majoritatea cladirilor istorice. Arhitectii propun interzicerea constructiilor care nu corespund stilului arhitectonic din centru. Astfel, regiunea Lipscani, delimitata de bulevardele Doamnei, I.C Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, si segmentul Sf. Gheorghe, delimitat de strazile Coltei, G-ral I. Florescu, Radu Calomfirescu, Histrio Botev, Calea Calarasilor, Baratiei, I.C. Bratianu, Jacques Elias, vor putea suferi modificari atit in ceea ce priveste arhitectura numai cu acordul Ministerului Culturii.

Pentru a construi imobile noi in regiunile protejate, dezvoltatorii vor avea nevoie nu numai de un plan in conformitate cu arhitectura zonei, ci si de un studiu de impact in privinta poluarii aerului.

O alta prevedere a directivei este referitoare la constructia de hypermarketuri si fabrici, care nu vor mai putea fi construite decat la marginea orasului.

"Fiecare a construit de capul lui, dupa citi bani a avut si cita imaginatie a avut de investit, cu abateri grave de la normele de construire", motiveaza Dorina Niculina Isopescu, directorul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

Vina o poarta arhitectii municipalitatii, care au eliberat PUZ-uri care se abat de la lege. "O simpla plimbare prin Capitala conduce la constatarea evidenta ca Primaria Capitalei nu mai este capabila ca gestioneze problema urbanismului. Monstruozitatile realizate in ultimii ani demonstreaza acest lucru. Bucurestiul este, incetul cu incetul, acaparat de cladiri care nu fac parte din respectivul peisaj, de blocuri sufocate de aparitia caselor fara retele utilitare ce au distrus spatiul verde. Cetatenii sint nevoiti sa cumpere astfel de locuinte, la preturi exorbitante, facind mari compromisuri legate de confort", mai spune Niculina Isopescu.


5 comentarii. Posteaza un comentariu

Kick the tires and l
Scris de Turk pe 02-07-2016 20:04

Kick the tires and light the fires, problem ofillfaicy solved! http://eszlshjmb.com [url=http://sbdyyrbeixx.com]sbdyyrbeixx[/url] [link=http://xypgdbpwpek.com]xypgdbpwpek[/link]
Thank you so much fo
Scris de Billybob pe 30-06-2016 21:59

Thank you so much for this arlietc, it saved me time!
Wow I must confess y
Scris de Boston pe 30-06-2016 17:07

Wow I must confess you make some very trncehant points. http://twommy.com [url=http://frjjdsllx.com]frjjdsllx[/url] [link=http://jqorblx.com]jqorblx[/link]
I really
Scris de Elouise pe 30-06-2016 09:44

I really aptpceiare free, succinct, reliable data like this.
It's good to see som
Scris de Lucka pe 29-06-2016 04:09

It's good to see someone thkining it through.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Consilier juridic > Proiect de lege: nu se va mai construi la voia intamplarii in BucurestiStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum