Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Financiar > In Bucuresti s-au cumparat 14.000 de locuinte in 8 luni
In Bucuresti s-au cumparat 14.000 de locuinte in 8 luni
Scris de verde pe 27-09-2007

credit ipotecarFata de cele 20.000 de locuinte cumparate in 2006 de bucuresteni, anul acesta apetitul a crescut: numai in primele 8 luni, in Capitala s-au cumparat 14.000 de locuinte rezidentiale, conform unui studiu intocmit de Alpha Bank.

"Dintre cele 20.000 de case vindute anul trecut, 8.000 au fost imobile noi si 12.000 locuinte vechi", precizeaza Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank. Acelasi studiu arata ca in Bucuresti creditele cu ipoteca sunt cele mai mari, avand o valoare medie de 42.000 de euro.

Studiul facut de Alpha bank este insa contrazis de agentii imobiliari, care sustin ca numarul tranzactiilor realizate in Bucuresti atat in acest an cat si in 2006 este mult mai mare decat arata statisticile institutiei bancare. Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Radu Zilisteanu, explica: "Chiar daca sint mai scumpe, apartamentele se vind, dar nu se poate sa se fi vindut doar atitea. Or fi doar tranzactiile realizate prin Alpha Bank".

Studiul realizat de Alpha Bank precizeaza ca jumatate din locuintele din Bucuresti sunt considerate neipotecabile, ceea ce, dupa explicatiile lui Radu Zilisteanu, inseamna pentru aceasta banca "in primul rind locuinte construite inainte de anul 1930, dar si locuinte care nu indeplinesc anumite criterii tehnice". Presedintele ARAI a adaugat ca aproape 100.000 de locuinte din Capitala, adica circa 30% din totalul caselor ipotecabile, sunt ipotecate deja. "La majoritatea celor 100.000 de locuinte, valoarea ipotecata nu depaseste 50% din valoarea de piata. Asta inseamna ca mai este suficient loc sa pui o a doua ipoteca sau sa-ti refinantezi creditul si sa mai iei o locuinta", spune presedintele Alpha bank.

La nivel national, creditele ipotecare insumeaza 11,2 miliarde de euro, din care 2,6 miliarde reprezinta creditele pentru locuinta, mai arata studiul intocmit de Alpha Bank.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Financiar > In Bucuresti s-au cumparat 14.000 de locuinte in 8 luniStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum