Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Fise tehnice produse > Andoria Tenpor - Adaos antiigrasie pentru mortare de ciment
Andoria Tenpor - Adaos antiigrasie pentru mortare de ciment
Scris de verde pe 17-02-2008

EFECT

- Transformarea partiala ale sarurilor care formeaza igrasia in saruri insolubile, hidrofobe;
- Asigura pe un perete cu igrasie o suprafata uscata, fara eflorescente de igrasie datorita efectului hidrofob care se formeaza in timpul intaririi mortarului;
- Asigura o aerisire mai buna a peretelui, prin marirea numarului si a dimensiunilor porilor deschisi;
- Elimina posibilitatile de uscare osmotica a apei prin tencuiala datorita caracterului hidrofob;
- Completeaza cu succes toate tipurile de lucrari de refacere ulterioara a hidroizolatiei, asigurand o evaporare intensa a apei deasupra liniei hidroizolatiei;
- Nu produce fenomen de urcare in perete a igrasiei deasupra nivelului vechi.

Se utilizeaza ca aditiv in mortare de ciment, la tencuirea peretilor cu continut ridicat de umiditate (peste 3%), datorate fie ascensiunii capilare a apei din sol, fie infiltratiilor din panza freatica sau din instalatii de apa - canal.

Se poate utiliza in interior sau exterior pe pereti de caramida, piatra, beton, vaioaga, etc, in subsoluri, depozite, spatii de locuit, camere frigorifice etc.


PREGATIREA SUPRAFETEI

Suprafata ce urmeaza a se tencui cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se va pregati atent: se indeparteaza tencuiala veche, compromisa, rosturile se curata pe o adancime de 2 cm. Se lasa asa peretele timp de cateva zile, dupa care se matura suprafata pe care a iesit igrasia din perete.


PREPARAREA MORTARULUI


Mortarul cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se va pregati numai mecanizat in malaxor sau betoniera. Se va respecta urmatorul dozaj sau multiplu lui si ordinea de introducere:
- 0,10 - 0,15 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se disolva in 7-10 litri de apa si se introduce in malaxor. Cantitatea de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR este in functie de granulatia nusipului. Un nisip cu granulatie mai mare si mai bun, necesita o cantitate mai redusa de TENPOR. Cantitatea apei depinde de umiditatea nisipului este bine ca la prima sarja sa se dozeze o cantitate mai redusa de apa, si ulterior sa se completeze cu cantitatea necesara pentru asigurarea unei lecrabilitati optime, iar la sarjele urmatoare deja se poate introduce cantitatea integrala a apei. Este esential ca sa se introduca cantitatea necesara de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR in apa.
- 10 litri de nisip 0-4 mm
- 10 litri de ciment
- 30 litri nisip 0-4 mm
In cazul in care nisipul este sarac in partea fina, se reduce dozajul cu 6-8 litri nisip.

Componentii se malaxeaza timp de 10 minute. Pe suprafata amestecului trebuie sa apara o spuma consistenta uniforma. Cu cat malaxarea este mai profunda, cu atat lucrabilitatea se imbunatateste. Se va malaxa in continuu pana la consumarea intregii cantitati de mortar preparat. Nisipul utilizat va avea un continut de levigabil de maxim 3 %

ESTE INTERZISA UTILIZAREA VARULUI IN MORTARUL ANTIIGRASIE deoarece componentii din adaos care sunt destinati sa intre in reactie cu igrasia din pereti si s-o neutralizeze, vor reactiona cu varul lasand igrasia sa-si exercite efectul in timp.


CONSUM SPECIFIC


La 1 mc de mortar se necesita 4,5-5 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR. Cu aceasta cantitate se poate tencui o suprafata de 40 mp la grosime de 2,5 cm.


TENCUIREA


Inainte de tencuire zidaria se umezeste, si se aplica un sprit din acelasi mortar, diluat mai mult cu 10 - 20 % apa. Tencuirea se va face dupa intarirea spritului in straturi de 1-2 cm grosime, fara compactare, prin nivelare usoara cu dreptarul. Nu se va driscui pentru evitarea compactarii suprafetei si inchiderea porilor. Tinciul se va prepara ca si mortarul de baza din nisip mai fin. Se va aplica in grosime maxima de 5 mm dupa intarirea mortarului de baza, dar inainte de uscare a peretelui. Se va lucra la temperaturi intre +5C si +35C. In timpul calduros si la pereti expusi la soare, in mod obligatoriu peretii vor fi stropiti periodic cu apa timp de 2-3 zile.

Grosimea tencuielii se va alege in functie de gradul de umiditate si de continutul de saruri din perete. In locurile ventilate si la un continut redus de saruri (sub 0,5 %), la fatade, se va aplica in grosime de 2,5 cm. in pivnite si la pereti cu continut mai mare de saruri se va aplica in grosime de 3-4 cm. La pereti cu grad foarte ridicat de igrasie, la sprit, in loc de nisip se va utiliza produsul 3 S. Acest produs este fabricat de firma AQUAPOL ROMANIA SA tel: 0259/463.760.


INALTIMEA DE APLICARE

Se va aplica deasupra liniei pana unde a ajuns igrasia cu 50 cm + grosimea peretelui. Deci pe un perete de 45 cm grosime la care igrasia s-a urcat la 80 cm inaltime, se va aplica la 80+50+45cm = minim 175 cm inaltime.


FINISAREA


De preferinta suprafata se va lasa negletuita. Daca totusi gletuirea nu se poate elimina, atunci se va gletui numai cu glet de ciment care se va prepara cu apa in care se introduce 0,3 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR la 10 litri apa, iar amestecarea se va face cu o bormasina la care se va aplica un dispozitiv amestecator mortare.
NU ESTE PERMISA GLETUIREA CU GLET DE IPSOS sau cu IPSOS-VAR.


VOPSIREA


Vopsirea se face cu vopsele de dispersie MATE sau de var. Vopselele de dispersie lucioase sau semilucioase nu au porozitate suficienta, si astfel diminueaza aerisirea peretelui. Vopselele cu huma distrug efectul realizat cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR.

ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR este un lichid galben vascos slab alcalin. Nu este inflamabil. Termenul de pastrare in ambajalul original inchis este de minim 5 ani. La temperaturi sub 0C se cristalizeaza, dar la temperaturi normale isi revine si se poate utiliza. Se livreaza in flacoane sau bidoane de material plastic de 1-5 litri.


8 comentarii. Posteaza un comentariu

Bine ca ai gasit car
Scris de Fabiana pe 29-10-2015 10:08

Bine ca ai gasit carne decenta de oaie; din patace, in magazine ajung mai ales animale sacri-ficate la varste matusalemice pentru consumul car-nii. Si ma refer, in special, la carnea de oaie si cea de vita. Fotografiile arata o friptura su-culenta si destul de frageda. Bine ca nu esti din-tre cei care tin carnea pe foc pana se face tal-pa si isi pierde astfel suculenta, aroma speci-fica. Felicitari si pentru asta.
I-auzi, spui in Cluj
Scris de Caro pe 27-10-2015 19:28

I-auzi, spui in Cluj carnea de oaie de la Auchan e alipetabcca dpdv al calitatii? Eu pana acum am cumparat carne de oaie doar de la o macelarie turceasca din Bucuresti pe care mi-a recomandat-o un prieten si dupa ce am gustat prima data din ce a iesit, nu mi-a mai trecut prin cap sa incerc si din alta parte. Mi-ai facut pofta si cum pt weekend avem programat un Barbecue Day in familie, trebuie sa includ cumva si oaia in schema :) http://elojpsxaqxr.com [url=http://ailatmfxvr.com]ailatmfxvr[/url] [link=http://tnjmrecbsds.com]tnjmrecbsds[/link]
Eu personal,
Scris de Raquelly pe 26-10-2015 04:38

Eu personal, preefr ceafa oii, şi pulpa. Adaug dafin şi vin la friptură. Un sec alb şi piper boabe. Trebuie să obţin un sos gras een care eenting cu pe2ine. Adi, mi+ai făcut o poftă, se2mbătă eemi iau un hartan din piaţă, eu am norocul să tre2iesc le2ngă o piaţă rustică unde găseşti bunătăţi autentice. Carnea eencă mai are firişoare de le2nă pe ea şi miroase a se2nge. Şi mai ştii după ce ne omore2n eu şi Nemţoaica? Maţele fripte cu usturoi, păcele olteneşti. Ne certăm pe ele !
Arata super! Chiar c
Scris de Yellem pe 25-10-2015 23:53

Arata super! Chiar ca mi-ai facut pofta! Vorba lui Mihai Uica, cred ca mi-ai dat o idee pentru week-end-ul asta, desi eu n-am aclaesi noroc cu pozitionarea langa o piata traditionala Cat despre preparat, cred ca voi presta reteta mea de inspiratie orientala (am toate condimentele necesare de la mama lor ): vreo 500 grame de iaurt de capra, in care adaug o lingura si jumatate de boia de ardei, doua linguri de coriandru, o lingura de ghimbir si una de nucsoara, o jumatate lingurita sofran, o lingura de mujdei, o lingurita de sare si o lingura varfuita de Garam Masala.Mai pun 20 boabe de piper, 5 cuisoare, o bucatica de baton de scortisoara de vreo 2 cm, o lingurita de chimen, 2 frunze de dafin si menta. Amestec totul, asez bucatile de carne in acest amestec, completez cu vin rosu si bere neagra (juma-juma)cat sa acopere bucatile de carne, las la marinat pana a doua zi, apoi introduc la cuptor sau si mai bine frig pe gratar bucatile de carne Salivez deja O zi buna!
zona de vest
Scris de Anonim pe 09-08-2014 08:05

de unde se poate achizitiona și ci costa?
andoria tenpor
Scris de Anonim pe 05-06-2014 09:07

De unde se poate cumpara la Brasov produsul "ANDORIA TENPOR"
andora tenpor
Scris de Anonim pe 05-04-2014 11:21

De unde se poate cumpara produsul 'ANDORA TENPOR'
intrebare
Scris de Anonim pe 12-07-2012 11:44

de unde pot sa cumpar acest produs?

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Fise tehnice produse > Andoria Tenpor - Adaos antiigrasie pentru mortare de cimentStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum