Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Prin Baneasa > De ce iubim Baneasa
De ce iubim Baneasa
Scris de verde pe 24-09-2007

baneasaPentru ca este o emblema a diversitatii ce ne caracterizeaza orasul: suprafete luxoase de marmura si noroaie organice se juxtapun cu aceeasi naturalete cu care o fac darapanaturile baroce si cuburile corporatiste de sticla din centrul vechi al Capitalei.

Pentru ca opulenta ostentativa se imbina armonios cu o lipsa a celor mai elementare facilitati, cum ar fi canalizare sau asfalt.

Pentru ca, precum cele mai mari si civilizate capitale ale lumii, Baneasa este extrem de cosmopolita: aici se intalnesc culturi de toate soiurile, de la afaceristi italieni care-si impresioneaza achizitiile feminine locale cu luxul vilei decorate sensibil cu floricele la geam, pana la politicieni romani cinstiti care din agoniseala de-o viata a matusilor si-au tras conac pe malul lacului, si pana la rromi care usureaza zilnic padurea de carute intregi de copaci, pentru a oferi localnicilor o mai buna vizibilitate (asupra a ce e inca o enigma).

Pentru ca e o oaza de relaxare in apropierea lacului, lac ce se face util nu numai vizual, ci si prin capacitatea sa de a gazdui deversarile din fosele septice (un fel de haznale upgradate) ale localnicilor. Pentru ca nici macar mirosul greu care strajuie toata zona din jurul lacului nu stirbeste luxul local.

Pentru ca strazile neasfaltate si ingustate mult peste legal de constructii ofera acea senzatie linistitoare a traiului patriarhal, acea intoarcere la origini, bineinteles in SUV-ul din dotare.

Pentru ca peisajele pe care le poti surprinde din spatele termopanului oricarei locuinte din Baneasa sunt de vis: alte vile cu alte termopane. Sau noroaiele ce prevestesc aparitia altor vile cu alte termopane. Sau lacul, care trebuie admirat cu fereastra inchisa din motive mentionate mai sus. Sau padurea si minoritarii care au grija sa taie acei copaci care obtureaza vederea la ea.

Pentru ca toata lumea buna e acolo. Si lumea buna e multa, atat de multa incat se inghesuie cu vile cu tot, subtiind stradutele, micsorand terenurile, uneori multumindu-se cu o curticica mai mica decat un balcon de dragul de a avea vila in Baneasa.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Prin Baneasa > De ce iubim BaneasaStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum