Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Stiri > Apartamentele din Iasi - tot mai ieftine
Apartamentele din Iasi - tot mai ieftine
Scris de verde pe 09-04-2008

iasiIncepand din aceasta luna, preturile apartamentelor din Iasi au cunoscut o scadere substantiala, dupa ce ani de zile s-au inregistrat cresteri ingrijoratoare. Specialistii estimeaza o scadere de 10_15% a preturilor apartamentelor iesene pana sla finele acestui an.

Agentii imobiliari si bancherii specialisti in credite ipotecare explica aceasta scadere prin slabirea puterii de indatorare in euro a populatiei.

Noile oferte ale agentiilor imobiliare din Iasi sunt ajustate cu pana la 5%: pentru aceleasi locuinte, pretul mediu pe metru patrat este de aproximativ 1.200 de euro, fata de 1.300 - 1.400 euro acum cateva saptamani. Agentii imobiliari au precizat ca de la finele lunii februarie, preturile s-au stabilizat usor, iar apoi au inceput sa dea inapoi.

Insa cele mai spectaculoase scaderi de pret s-au inregistrat in sectorul apartamentelor de bloc construite in perioada 1980-1990. O locuinta cu trei camere are un pret de aproximativ 100.000 de euro in centru, ajungand pana la jumatate in zonele periferice.

La scaderea preturilor au contribuit si cresterea dobanzii de referinta de catre BNR si deprecierea leului in raport cu euro. De aceea numarul creditelor contractate de ieseni a scazut fata de perioada de inceput a anului curent.

In afara de scaderile de pret se inregistreaza si o flexibilitate mult mai mare a vanzatorilor fata de cumparatori. De exemplu, un apartament pentru care s-a cerut initial 80.000 de euro, s-a vA¢ndut in final cu 68.000 de euro. Aceste situatii sunt tot mai numeroase, ceea ce arata clar ca ani in sir, preturile locuintelor au fost umflate artificial.

Preturile au scazut in toate zonele din Iasi, dar, cu toate acestea, mai ales in zona centrala, preturile sunt in continuare foarte mari.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Stiri > Apartamentele din Iasi - tot mai ieftineStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum