Cauta anunturi imobiliare

  
     

 
 vanzare-cumparare  
 inchiriere
Cauta pe site

  
   

   cautare avansata   cautari recente
Nu esti logat!
Membru  
Parola  
INFORMATII

Stiri
Oferte imobiliare
Fise tehnice produse
DOSARE tematice
Amenajari / tendinte
Feng Shui
Mobilier
Acasa la VEDETE
Prin Baneasa
Profile firme
Consilier juridic
Financiar
vezi toate sectiunile

SONDAJ

CONCURS

Castiga un set de asternuturi de pat oferite de SleepFit!

Tu alegi tipul de asternuturi pe care ti-l doresti si noi ti le facem cadou!

detalii


PARTENERI


HOME INFORMATII PRODUSE SERVICII ANUNTURI POZE FORUM  
homespot.ro > Articole > Stiri > Prigoana construieste ansamblu imobiliar in Pantelimon
Prigoana construieste ansamblu imobiliar in Pantelimon
Scris de verde pe 02-04-2008

prigoanaAfaceristul Silviu Prigoana va construi anul acesta un ansamblu rezidential in cartierul bucurestean Pantelimon. Terenul are 43.000 de metri patrati si este amplasat in spatele hypermarketului Cora.

Ansamblul rezidential al lui Prigoana va fi format din mai multe blocuri de 10 etaje ce vor cuprinde 3.000 de apartamente. Vor fi de asemenea disponibile 2.000 de locuri de parcare, un hotel si sali de conferinte.

Preturile vor varia intre 700 si 2.500 de euro pe metru patrat, in functie de amplasare. Intreaga investitie se va ridica la circa 100 de milioane de euro si va fi finantata de banci. "Detin acolo patru hectare de teren pe care aveam posibilitatea de a le mai tine citiva ani si sa cistig 10 milioane de euro sau sa construiesc un ansamblu si sa iau 100 de milioane de euro in 10 ani", spune Prigoana. El completeaza ca nu va vinde apartamentele din stadiul de proiect, ca alti dezvoltatori, astfel ca apartamentele vor putea fi cumparate abia dupa finalizarea lucrarilor.

La intrarea in ansamblu va fi construit un hotel de 4 stele care, asemenea salilor de conferinte, nu va fi afiliat la vreun lant international.

"Exista un deficit fantastic de centre de conferinta unde sa se intilneasca asociatiile profesionale si unde sa-si prezinte rapoartele companiile multinationale. Asa mi-a venit ideea dezvoltarii acestui proiect. Pentru ca multinationalele sa vina la noi sint suficiente patru stele. Avem deja autorizatiile de constructie si am adus si un proiectant din America. Eu vreau ca, in trei luni, dupa ce mergem la banca si luam banii, sa demaram constructia", precizeaza Prigoana.

In acelasi timp, omul de afaceri crede ca piata imobiliara din Romania, dar in special cea din Bucuresti, va cunoaste o corectie in toamna acestui an, bazindu-se pe studiile "unei companii puternice de consultanta din America". Totusi, corectia pe care o prevede Prigoana nu va fi o prabusire a pietei, ci doar o scadere cu 15-20% a preturilor in imobiliare.

"Deja din septembrie, anul trecut, piata este aproape blocata in sensul ca nu prea se mai fac tranzactii. Speculantii care au achizitionat terenuri si apartamente in scopul de a face profituri mari intr-un an-doi le vor vinde mai ieftin, iar preturile se vor reaseza. Nu cred ca va fi vorba de o prabusire", arata Prigoana.

Silviu Prigoana controleaza sau are actiuni la peste 70 de firme din diferite domenii, cum ar fi salubritatea, media, tractare autovehicule, si intentioneaza sa intre in cel mai scurt timp in afaceri cu energie eoliana. Acesta a anuntat recent ca a cesionat 60% din toate actiunile pe care le detine catre fiul sau cel mai mare, Honorius Prigoana.


Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.
homespot.ro > Articole > Stiri > Prigoana construieste ansamblu imobiliar in PantelimonStatistica vizitatori unici:
Acum: 3 vizitatori si 1 membru
Astazi: 127 vizitatori
Ultima luna: 2.514 vizitatori
Vezi membrii care sunt on-line acum